sobota 4. júna 2016

Movie tips #1


Filmy, filmy samé filmy. Striehnu na vás, snažia sa získať si vašu pozornosť. Filmový priemysel nám ponúka množstvo snímok rôznych žánrov. Ale čo z toho, keď každému sa páči niečo iné a koľkokrát sa nevieme rozhodnúť, ktorý z nich si pozrieť. Osobne keď sa aj rozhodnem, niekedy sa mi môj tip nepodarí a som sklamaná. Keďže filmy rada pozerám a videla som ich dosť, chcela by som sa s vami podeliť a poradiť vám tie, ktoré som si užila. Verím, že si ich užijete aj vy. :)
------------------------------------------------

Krycie meno U.N.C.L.E. - The Man from U.N.C.L.E.

2015, USA - GB, 116 min.
Akčný / Komedie / Dobrodružný
Réžia: Guy Ritchie
Hrajú: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Hugh Grant, Jared Harris ...

Hlavními postavami filmu „Krycí jméno U.N.C.L.E.", zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě.

Tak tento film si ma získal na plnej čiare. Režisér rozhodne vedel čo robí, pretože to, ako som sa smiala a jednoducho žasla nad celým výtvorom, sa mi už dlho nestalo. Herecké obsadenie snáď ani nemohlo byť lepšie. Hercom som všetko uverila, takže svoju prácu odviedli na jednotku. Ďalšia vec, ktorá sa mi neskutočne páčila bola atmosféra, teda štýl filmu. Tvorcovia sa inšpirovali 60-tymi rokmi a musím povedať, že sa im to veľmi podarilo. Och a viete akú super hudbu použili? Poviem vám, tento film spĺňa všetky moje priania, aké by mal mať každý film tak, aby som si ho užila. Som si istá, že sa bude páčiť aj vám. ;) 




10 vecí, ktoré na tebe nenávidím - 10 Things I Hate About You

1999, USA, 94 min.
Komedie / Romantický
Réžia: Gil Junger
Hrajú: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz, Andrew Keegan ...

Sestry Stratfordovy jsou jako voda a oheň. Krásnou a křehce půvabnou Biancu zbožňují všichni kluci ze školy. Problém je v tom, že díky přísným rodinným pravidlům nesmí Bianca randit, dokud si nenajde chlapce i její starší sestra Kat, která je hádavá, jízlivá, neústupná a v neposlední řadě inteligentní. Zkrátka oplývá vlastnostmi spolehlivě odpuzujícími okolí včetně vlastní rodiny. Biance nezbývá nic jiného než nastražit na svou sestru léčku v podobě stejně nesnesitelného mladíka. Pokud se ti dva za vzájemného jiskření nezabijí, určitě si nakonec padnou do oka... Volnou předlohou žhavě současného příběhu s letitou zápletkou je Shakespearova komedie Zkrocení zlé ženy.

10 vecí, ktoré na tebe nenávidím je film, ktorý som už videla nespočetnekrát. Podľa mňa by si ho mal pozrieť každý nadšenec smiechu a romantiky. A ešte Heatha Ledgera samozrejme. A prosím nenechajte sa zmiasť tým, je to trošku starší film. No jasné že je, ale nič nemení na tom, že je úžasný. Hneď vám zdvihne náladu tak, ako aj mne, keď ho pozerám. :D


Purpurový vrch - Crimson Peak

2015, USA, 119 min.
Horor / Fantasy / Drama
Komedie / Romantický
Réžia: Guillermo del Toro
Hrajú: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver, Burn Gorman ...

Edith Cushingová je auna svou dobu velmi emancipovaná dívka s literárním talentem a nepěkným traumatem z dětství, s nímž se vypořádává právě psaním. Záhadnému cizinci, siru Thomasi Sharpeovi, se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on. Dokonce tak, že po tragické otcově smrti brzy odloží smutek a provdá se za něj. Díky sňatku se stane spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá do vstupní haly déšť, sníh a listí. V jeho ponurých stěnách se Edith rozhodně necítí jako doma. Přispívá k tomu odměřenost její švagrové Lucille a spousta děsivých vizí, jež ji provázejí od chvíle, kdy prvně překročila práh. Edith je sice k smrti vyděšená, zároveň ji ale zvědavost nutí odhalovat tajemství, které se dům snaží pohřbít. Že jí při téhle pátrací akci půjde neustále o život, asi není potřeba dodávat.

Máte radi horory? Ja vôbec nie. No pri tomto som urobila výnimku a som za to rada. Uch, až zimomriavky mi naskočili keď si spomínam na dej. Bože a ten koniec. :o No veru, máte sa na čo tešiť. Herci sú amazing. Film pozerala aj kamarátka, ktorá horory pozerá tak, ako iní rozprávky a tiež sa jej páčil, takže si myslím že si ho užijú aj tí, ktorí horory pozerajú ako na bežiacom páse. Inak nebolo to až tak veľmi strašidelné, tak nebuďte sklamaní. Aj keď musím uznať, že pre mňa toho tam bolo dosť. Tak ale, každý má rád niečo iné. Určite si ho pozrite, je úúplne super. ♥

3 komentáre:

  1. 10 důvodů proč tě nenávidím, je naprosto dokonalý film! Myslím, že ten mě nikdy neomrzí:-) Navíc je to krásná vzpomínka na Heath Ledgera :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne súhlasím! Tiež ho mám rada a Heath je skvelý herec. ♥

      Odstrániť
  2. Crimson Peak miluju, ten film na mě prostě zapůsobil (i když tu jednu věc ke konci naprosto nenávidím a v kině mi uletělo i sprostý slovo, když se to stalo, protože... uf, to je na mě moc), ale horor to není, režisér i herci to před uvedením do kin opakovali do zblbnutí, ale distribuční společnost to stejně propagovala jako horor. Je to gotická romance, což vysvětluje spoustu tvůrčích rozhodnutí, včetně mojí nenáviděný scény... :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Každý komentár poteší. :))